V košarici še ni izdelkov.

Piškotki

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko uredite na vrhu te strani.

Uporaba piškotkov je zaželena, da vam lahko prikazujemo relevantno in zanimivo ponudbo in vam zagotovimo prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotki so male tekstovne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik, pametni telefon ali drugo napravo in se uporabljajo v vašem brskalniku.

Piškotke uporabljamo npr. za:

  • pravilno delovanje košarice, da lahko kar najbolj enostavno zaključite svoje naročilo
  • shranjevanje vaših prijavnih podatkov, da vam jih ni treba ponovno vnašati
  • kar najboljšo prilagoditev naših strani vašim zahtevam s pomočjo sledenja obiskanosti, vašega premikanja po straneh in uporabljenih funkcij
  • pridobivanje informacij o ogledovanju reklam, da vam ne bi prikazovali reklam za blago, ki vas ne zanima

Nekateri piškotki lahko zajemajo informacije, ki jih nato uporabijo tretje osebe in ki npr. neposredno podpirajo naše oglaševalske aktivnosti (t. i. „piškotki tretjih oseb“). Na primer, informacije o izdelkih, kupljenih na naši strani, lahko oglaševalska agencija prikazuje v okviru prikaza in prilagoditve reklamnih pasic na spletnih straneh, ki si jih ogledujete. Na osnovi teh podatkov vas ni mogoče identificirati.

Uporaba piškotkov

Piškotke, ki se uporabljajo na naših straneh, lahko razdelimo na dva osnovna tipa. Začasni t. i. „session cookies“ se izbrišejo takoj, ko zaključite obisk naših strani. Trajni t. i. „persistent cookies“ ostanejo shranjeni v vaši napravi mnogo dlje ali dokler jih ne odstranite ročno (kako dolgo ostane piškotek v vaši napravi, je odvisno od nastavitev samih piškotkov in nastavitev vašega brskalnika).

Piškotke je glede na njihovo funkcionalnost mogoče razdeliti na:

  • analitične, ki nam pomagajo povečevati prijaznost naših spletnih strani do uporabnikov tako, da razumemo, kako jih ti uporabljajo
  • izvedbene, ki nam omogočajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov
  • sledilne, ki v kombinaciji z izvedbenimi pomagajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov
  • ciljne, ki jih uporabljamo za prilagoditev vsebine reklam in zagotovitev njihove ustrezne ciljne usmerjenosti
  • obvezne, ki so pomembni za osnovno delovanje strani

Zavrnitev piškotkov

Nastavitve uporabe piškotkov so del nastavitev vašega spletnega brskalnika. Večina brskalnikov piškotke v privzetih nastavitvah samodejno sprejema. Piškotke lahko s pomočjo svojega spletnega brskalnika zavrnete ali omejite na izbrane tipe.

Informacije o brskalnikih in o načinu vnaprej izbranih nastavitev za piškotke lahko najdete na naslednjih spletnih straneh ali v ostali dokumentaciji spletnih brskalnikov:

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Android

Na vrh